Motive pentru a călători de unul singur #SoloTravel

Încrederea în tine va crește

Vei avea timp pentru introspecție și pentru a cunoaște mai bine persoana din tine. Vei descoperi cât de puternic ești, te vei iubi și aprecia la adevărata ta valoare.


Te vei bucura de libertate totală

Vei lua decizii pe cont propriu și îți vei hotărî singur destinul. Vei fi independent și răspunzător de fiecare mișcare pe care o faci, iar asta te va face să te simți mai puternic ca oricând.


Vei întâlni oameni noi și îți vei face prieteni (dacă vrei)

Îți vei îmbunătăți abilitățile sociale chiar dacă ești un introvertit. Vei intra în vorbă cu localnicii, vei învăța lucruri noi de la ei și, de ce nu, îți vei face prieteni pe viață.


Vei fi mai atent la ceea ce se întâmplă în jur

Fiind de unul singur, va trebui să fii în permanență concentrat și conectat la lumea de lângă tine. Astfel, toate simțurile vor fi activate și vei trăi mereu în prezent.


Vei ieși din zona de confort

Cu o doză de voință și curaj, vei ieși din ascunzătoarea ta pentru a experimenta lumea de afară.


Vei alege propriul ritm de mers

Nimeni nu te grăbește și nimeni nu te ține în loc. Tu alegi cum vrei să se desfășoare excursia: să pierzi timpul într-un hamac pe vârf de munte sau să alergi ca nebunul pe malul mării.


Experiența călătoriei va fi mai intensă

Călătoritul de unul singur se va simți mai profund, iar amintirile create vor dăinui peste timp. Vei reuși să te conectezi mai ușor cu natura și cu locurile pe care le vizitezi, fără să fii întrerupt.


Vei deveni un călător mai bun

Călătorind, vei învăța lucruri faine și vei căpăta noi deprinderi: vei ști să citești o hartă fără să te pierzi, vei afla istoria și geografia locurilor, vei învăța să economisești, să gătești, să-ți asumi riscurile, să vorbești o limbă nouă (sau măcar câteva cuvinte din aceasta) și multe altele.


Vei afla răspunsuri la întrebări importante

Poate că plecarea în lume îți va alina frământările tale cele mai adânci și îți va arăta o nouă cale pe care nu ai luat-o până acum în considerare .


Vei avea povești fascinante de împărtășit

Fiecare călător adună  amintiri și experiențe ce merită spuse mai departe. Iar atunci când aventurile le-ai trăit singur și când ai scăpat cu bine după toate peripețiile prin care ai trecut, chiar trebuie să te lauzi cu poveștile tale.


Te vei întoarce un alt om

Călătoria funcționează ca o terapie: te ajută să te descoperi și să-ți schimbi perspectivele. Îți marchează sufletul pe viață.


Vei fi mai mulțumit 

Când pleci la drum vei fi responsabil doar de fericirea ta, înlăturând riscul dezamăgirii unei alte persoane. La finalul călătoriei te vei simți împlinit și mândru că ai reușit să pleci de unul singur. De acum, rămâne să proiectezi următoarea escapadă.


Vei descoperi ce e important în viața ta

Collect moments not things!

Dolomiți, Italia (august 2016)

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
http://calatorcudor.ro/motive-pentru-a-calatori-de-unul-singur/
Twitter
Pinterest
4

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: