Cetatea Enisala din Dobrogea

Ridicată undeva la sfârșitul secolului al XIII-lea și începutul secolului al XIV-lea de către puterea bizantină și (posibil) de cea comercială genoveză, cetatea Enisala este un monument de arhitectură militară ce își poartă trecutul cu oarece smerenie. Fiind construită în scop defensiv și strategic pe un deal din apropierea lacurilor Razim, pe de o parte, și Babadag, pe cealaltă, a avut de îndurat diferite situații problematice de-a lungul timpului. Cu toate acestea, Enisala a rămas  singura cetate medievală din Dobrogea care a supraviețuit până în zilele noastre.

Cetatea Enisala este amplasată într-un zonă cu totul aparte, pe vârful unui deal calcaros cu vedere spre ape intinse, unde poți găsi rămășițe ale lumii medievale. Chiar dacă în Dobrogea se află numeroase cetăți, ruine sau situri arheologice, Enisala pare a fi cea mai frumoasă așezare. Peisajul și drumul până la intrare te fac să încetinești pasul pentru a admira în tihnă tot ce se află în zare. Chiar dacă timpul petrecut efectiv între ruinele cetății este unul scurt, vei putea afla mai multe informații despre trecutul locului în micul muzeu construit în apropiere.

Cum ajungi aici

Cetatea se află la 2 km de comuna Enisala și la 7 km de localitatea Babadag. Accesul se face pe drumurile județene DJ 222 Tulcea – Enisala – Ceamurlia de Jos si DJ 223A Enisala – Babadag (vezi harta).

 

Informații utile

Program: marți – duminică între 10-18; luni – închis

Taxă de vizitare: 6 lei/adult; 4 lei/copil

Taxă foto: 10 lei/aparat

Ps: fotografiile au fost realizate cu telefonul 🙂

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
http://calatorcudor.ro/cetatea-enisala-din-dobrogea/
Twitter
Pinterest
3

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: