Cum să călătorești cu bani puțini

Ieftin nu înseamnă să te abții din a face ce îți aduce plăcere, să nu mai cumperi nimic niciodată ori să te închizi în casă în spatele ușilor închise.

Ieftin înseamnă să faci totul cu chibzuință și moderație, să te gândești de câteva ori înainte de a cumpăra ceva, pe scurt, să găsești alternative potrivite pentru lucrurile scumpe. În font, cu bani puțini poți realiza obiective mărețe doar dacă ești disponibil să schimbi alternativele. De exemplu, poți alege să ai o singură vacanță scumpă pe an (și să te plângi de milă restul timpului) sau poți opta să pleci în câteva călătorii ieftine plus alte câteva ture de weekend (una pe lună să zicem) prin țară. Totul este posibil dacă îți dorești și dacă ești dispus să schimbi regulile jocului.

Învestește ceva mai mult timp în căutări și fii rezonabil. Nu te lăsă mânat de poftele de moment și încearcă să economisești câte puțin în fiecare zi, lăsând la o parte înclinațiile sau cumpărăturile care nu își au rostul. E greu, dar pune totul sub semnul întrebării: merită să învestești în acel ceva? Nu mai ai ceva similar? Nu poți găsi acel ceva în variantă mai ieftină altundeva? Și așa mai departe. Totul ține de alegerile pe care le facem.

Produsele materiale îți aduc plăcere, este adevărat, dar pentru scurt timp. Însă călătoria și tot ce aduni în suflet pe durata sa, va rămâne mereu acolo, iar amintirile frumoase vor fi rememorate și te vor binedispune peste timp. Călătoria nu se termină când ai ajuns acasă. Ea va dăinui veșnic în tine și va fi sursa fericirii tale o viață întreagă.

Așadar, iată câteva trucuri pentru călătorii ieftine:

Pândește ofertele de avion
  • Dacă avionul e soluția cea mai bună pentru a ajunge la destinația propusă, atunci ar fi bine să fii pe fază la toate ofertele ce pot apărea. Urmărește online și vezi unde găsești cele mai ieftine bilete pentru zborul dorit.
  • Alege variantele low-cost (dacă e posibil, nu vă luați bagaj de cală pentru că taxele percepute sunt destul de mari și nu rentează).

Avionul nu e singurul mijloc de transport
  • Cu mașina personală vă ajunge uneori mai ieftin și puteți vizita o sumedenie de locuri noi și frumoase, pe care nu aveați prilejul să le vedeți dacă erați în zbor.
  • Dacă sunteți mai mulți, cu atât mai bine pentru că puteți împărți costurile (benzină, taxe de drumuri, vignete).
  • O altă idee ar fi să închiriați o mașină în țara pe care vreți să o vizitați și, la fel cum am specificat mai sus, costurile se reduc semnificativ când sunteți un grup.
  • Și trenul ar fi o altă variantă convenabilă, în străinătate, mai ales pe rute lungi.
  • Dacă preferați autocarul, atunci puteți opta să vă deplasați cu el căci veți economisi o sumă bunicică.

Nu căuta hoteluri impresionante pentru ședere
  • Caută pensiuni sau case de oaspeți pentru că e un mod sigur de a intra în contact direct cu localnicii și cu modul lor de viață;
  • Dacă aveți prieteni sau rude în locurile respective și tot v-au invitat la ei, acum e momentul să dați un răspuns afirmativ;
  • Poți căuta pe www.airbnb.com sau dă un search pe google cu bed&breakfast / guesthouse. Dacă ai cont pe booking.com găsești uneori cazări ieftine cu oferta genius. Dar sfatul meu este să intri direct în contact cu pensiunea pe care ai ochit-o, pentru că prețurile sunt mai mici decât pe siteurile specializate. De exemplu, când am călătorit în Dolomiți am găsit pe booking.com o anumită reședință ce părea promițătoare și am avut curiozitatea de a căuta siteul ei personal.  Acolo am aflat mai multe oferte la prețuri mai mici și am rezervat direct, fără intermediari;
  • Dacă călătoriți într-un grup mai mare, cel mai convenabil ar fi să închiriați un apartament. Așa veți avea o bucătărie în care veți putea găti și veți economisi din banii dați pe restaurante;
  • Cu sau fără spirit de aventură, poți alege să stai în campinguri. În străinătate, aceste locuri sunt foarte bine puse la punct, având aceleași utilități ca la pensiuni, dar la prețuri mai mici.

Fii flexibil față de datele călătoriei
  • În funcție de disponibilitatea ta, poți găsi atât cazări cât și bilete de avion la prețuri mult mai ieftine la doar câteva zile după sau înainte față de data pe care o voiai inițial;
  • Cele mai ieftine bilete le găsești în extra-seson. Nu e musai să mergi de revelion undeva când poți pleca la câteva zile după, când prețurile sunt reduse substanțial;
  • O altă variantă ar fi să călătorești în timpul săptămânii, căci vei economisi din prețul cazărilor.

Rezervă cu câteva luni înainte sau profită de ofertele last minute
  • E adevărat că pentru o excursie cu bani puțini e bine să planifici și să rezervi totul cu câteva luni înainte. Dar poți găsi și oferte last minute care să îți ofere aceleași satisfacții financiare. Totul depinde de tine și de dispozițiile tale.

Alege tururile individuale în locuri celor ghidate 
  • O altă modalitatea de a economisi într-o excursie este de a vedea orașul pe cont propriu, fără ghizi turistici scumpi și plictisitori. Informează-te înainte despre geografia și istoria locului sau despre alte obiceiuri interesante și pleacă singur la pas să descoperi frumusețea locală.

Transformă-te în localnic și schimbă ruta traseelor turistice
  • Nu porni pe traseele cele mai frecventate de turiști. Caută străduțele lăturalnice și întră în contact cu viața tradițională a orașului. Dacă vrei să cumperi un suvenir, fă-o de la magazinele profilate pentru localnici și nu de la cele din buricul târgului, care au prețuri exorbitante pentru turiștii cu dar de mână.

Beneficiază de accesul gratuit la obiectivele turistice
  • Multe muzee au o zi din săptămână sau din lună când intrarea este gratuită. Dă un search pe google și află care este programul muzeului pe care vrei să îl vizitezi. Și încă ceva: fă rezervare online pentru a nu sta la coadă la intrare.

Evită restaurantele turistice
  • Dacă vrei să guști din savoarea locului, atunci du-te în locurile unde mănâncă localnicii și nu pierde timpul în restaurantele de lux pentru turiști.

Lasă shoppingul pe altă dată
  • Shoppingul în exces afectează grav bugetul călătoriei. Fii calculat.

 Călătorii frumoase să ai!

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
http://calatorcudor.ro/cum-sa-calatoresti-cu-bani-putini/
Twitter
Pinterest
0

3 comments

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: