Cetatea de Scaun a Sucevei: nu vei cuceri, ci te vei lăsa cucerit

Cu tot trecutul tumultuos, această cetate a dovedit cum a putut mai bine rezistență împotriva uzurpatorilor și a timpului. Chiar dacă forma inițială nu avea cum să dăinuie la nesfârșit, astăzi, Cetatea de Scaun a Sucevei își prezintă povestea într-un mod care te va încânta. Ridicarea monumentului care a marcat istoria capitalei moldovenești a început în timpul domniei lui Petru I (1375-1391), dezvoltându-se ulterior în timpul domniei lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Nu vom insista asupra faptelor istorice, pe care le puteți descoperi aici, ci vom face o scurtă vizită virtuală(și vizuală) printre încăperi și ruine.

Noi am intrat în lumea medievală într-o zi foarte friguroasă de ianuarie, dar chiar și așa, cetatea ne-a cucerit. Având în vedere că în ultimii ani s-au adus numeroase modificări și modernizări, astăzi, încăperile sunt bine puse la punct, adăpostind nostalgic istoria și misterul vremurilor de demult. Vei găsi aici tot felul de proiecții, holograme, hărți electronice și alte câteva surprize faine.

(Turnul capelei domnești)

(Hol de acces în fortul mușatin)

(Sala armelor medievale moldovenești)

(curtea interioară a fortului mușatin)

Per total, cetatea merită admirată și studiată dacă ai trecere prin Suceava. Îți recomand să vii aici în timpuri mai calde, pentru a te putea opri în tihnă la umbra celor doi stejari din curtea interioară a cetății.

Informații utile

Programul de vizitare 2017: vezi aici


Tarife de vizitare 2017:

Adulți – 12 lei/pers

Elevi, studenți – 3 lei/pers


Alte taxe:

Taxă foto: 10 lei sau 50 lei/oră (profesioniști)

Taxă video: 30 lei sau 50 lei/oră (profesioniști)

Ghidaj în română – 30 lei/oră

Ghidaj în engleză – 50 lei/oră


 

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
http://calatorcudor.ro/cetatea-de-scaun-a-sucevei/
Twitter
Pinterest
2

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: