Aventură la munte (ziua I)

Data: octombrie 2014

În plină toamnă, ne-am propus să facem o mică drumeție în speranța de a vedea muntele. Așa că ne-am echipat corespunzător și am plecat pentru un weekend în goană spre Bucegi.


Prima zi

Am ales un traseu diferit din Iași spre Brașov, cu trecere prin Tușnad și popas la Lacul Sf. Ana. Culorile toamnei erau prea frumoase pentru a nu fi imortalizate, iar zona respectivă era numai bună pentru a ne cufunda în anotimp. Așa că ne-am pornit într-acolo de dimineață. Drumul a fost lejer, însă, la ieșire din localitatea Tușnad, trebuie să fii foarte atent la indicatoarele care arată direcția spre Lacul Sf. Ana. Foarte ușor poți rata cale cea bună. Noi am identificat drumul cu oarecare ușurință căci am mai fost cândva în zonă. Toate bune și frumoase. Doar drumul este dezastruos, plin de gropi. Și ai ceva kilometri de parcurs de la șoseaua europeană până în inima pădurii, unde se află lacul (să tot fi 16 km). Dar peisajul și nuanțele pădurii ne-au acaparat atenția și am uitat de drumul stricat. Într-un final am ajuns la destinație. Era exact cum ne așteptam. Toamna se manifesta în cel mai frumos mod posibil.

cuu

ioana

Voiam să înconjurăm lacul și sa ne oprim pentru o mică gustare la mal. Cărarea era plină de oameni dornici să afle și să trăiască povestea locului. Am zăbovit și noi ceva vreme pe o băncuță, dat fiind că era o zi superbă și caldă. Însă, toate au și un sfârșit. Trebuia să ajungem în Sinaia, unde aveam cazarea, așa că ne-am luat rămas bun și am plecat mai departe.

DSC_4912

10441472_10203325566006103_2206612001199431814_n

În Sinaia avem rezervare la Pension Master din zona Furnica. Am identificat cam greu pensiunea, și numai după ce am vorbit cu proprietara la telefon de câteva ori. Însă, locul era liniștit, iar camerele călduroase și curate. La lăsarea nopții am ieșit prin Sinaia, cu mașina (căci pensiunea era departe de zona centrală), și ne-am bucurat de atmosfera autumnală, făcând totodată planurile pentru ziua ce urma.

Util:

– înainte de a pleca într-o excursie de câteva zile, caută să afli cum va fi vremea, căci de ea vor depinde toate activitățile tale  (mai ales, dacă ai în plan drumeții pe munte);

– verifică traseul de mai multe ori și nu ezita să scoți o hartă atunci când marcajele nu îți indică drumul pe care vrei să ajungi; nu te lăsa numai în grija GPS-ului, căci, de multe ori, te va induce în eroare;

– dacă vrei să te cazezi la un hotel/pensiune, e musai să îți faci rezervare cu o săptămână înainte; în ziua plecării, îți recomand să suni acolo pentru a fi sigur că rezervarea mai e valabilă (în mod normal, cei de la cazare ar trebui să te sune, dar nu te baza prea tare pe asta).

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
http://calatorcudor.ro/aventura-la-munte-ziua-i/
Twitter
Pinterest
0

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: