Safari în deșert – Dubai

Infinutul timpului este susținut de nemărginirea dunelor roșiatice, care se unesc cu soarele la asfințit. Ești în mijlocul pustietății dar, totuși, nu te simți singur. Pașii ating un strat fin, afundăndu-se puțin câte puțin într-un univers invizibil și parcă de nepătruns. Acestea ar fi doar câteva senzații pe care le poți trăi în deșert…

Ne-am dorit foarte mult să vedem deșertul și infinitatea sa. Așa că, imediat ce ne-am obișnuit cu Dubaiul, am căutat oferte pentru o excursie în dune. Orașul abundă de agenții care îți promit fel și fel de activități pentru o aventură de neuitat în deșert. Principala companie care oferă tururi de tipul safari este Arabian Adventures, o filială a companiei aeriene Emirates. Ne-am interesat cam ce ar propune ei pentru o astfel de excurie, am rezervat și am plătit cu două zile înainte, așteptând nerăbdători momentul mult visat, care avea să fie chiar de ziua mea de naștere.

desert

Noi am optat să facem excursia în partea a doua a zilei până târziu în noapte, având astfel șansa să prindem și apusul în deșert.

Prețul unui astfel de tur ne-a ajuns 289 AED de persoană și am avut incluse următoarele:

Pick-up și drop off la hotel

Un Land Cruiser ne-a așteptat în fața hotelului, mașină ce ne-a purtat prin toată rezervația și ne-a adus înapoi în siguranță. Dacă sunteți un grup mai mare, de 6 persoane, veți fi doar voi și șoferul în acestă expediție. Noi, în schimb, am avut de luat pe drum alte persoane implicate în aceeași misiune ca a noastră, doi americani și două chinezoaice. Împreună ne-am îndreptat spre dune și ne-am entuziasmat de ceea ce a urmat.

sand

Dune bashing

După ce am intrat în rezervație, împreună cu cohortele de mașini de la aceeași companiei, a început adevărata distracție. Șoferul nostru, mai tânăr și neliniștit, ne-a arătat ce înseamnă să porți mașina pe marginea dunei și să cazi în gol, în timp ce nisipul își schimbă poziția sub roți. Și asta cu noi toți în mașină. De fapt, dune bashing e un fel de off-road mai diferit. Ești captiv într-o cutie care se mișcă în toate modurile posibile și îți creează senzații din cele mai puternice. Nu știi dacă mișcarea mașinii a fost intenționată sau pur și simplu totul a scăpat de sub control. Dar acesta este farmecul. Totul e intens și trăit la intensitate maximă.

Pauze în miljlocul dunelor

Când ajungi în mijlocul pustietății, înseamnă că e timpul pentru o pauză pentru fotografii. Din păcate, nouă ni s-a părut mult prea scurtă, ori timpul s-a scurs altfel în deșert.  Soarele s-a ascuns după o dună, lăsând în urma sa amintirea unei zile de neuitat.

Plimbare cu cămila și sand-boarding

Înainte de a intra în campingul amenajat special pentru turiști, poți opta pentru una dintre activitățile incluse în oferta excursiei: o plimbare cu cămila la amurg sau sand-boarding pe una din dunele mai înalte, special amenajate pentru acest sport. La final, ești așteptat cu o cafea preparată în mod tradițional, sos și smochine.

Cină și divertisment într-un camping beduin

În sfârșit, cina. Am intrat într-un tărâm desprins din 1001 de nopți, un cadru acoperit de covoare persane, măsuțe și perne decorate cu povești, care să te îmbie la visat. Narghilele erau pregătite, mâncarea aștepta să fie servită, iar tu nu trebuia decât să savurezi momentul. Au urmat trei feluri de preparate tradiționale, unele mai delicioase decât altele, băutură la discreție (mai puțin alcool – pentru care trebuia să ai un abonament special, la un preț prea mare – căci în UAE se interzice consumul și vânzarea băuturilor tari). Apoi, a urmat un spectacol desăvârșit: belly dancing, muzică orientală și flăcări care să încingă atmosfera.

Tatuaj cu Henna

Tot în camping exista un loc în care se puteau face tatuaje cu henna, și, cum era de așteptat, nu am ezitat să profităm și noi. Lui Alex i-au desenat un scorpion împreună cu numele lui scris cu caractere arăbești, iar pe mâna mea m-au surprins cu ceva de inspirație orientală. După jumătate de oră, timp în care s-a uscat henna, am îndepărtat substanța rămasă, lăsând în urmă forma finală a tatuajului. Acesta a rezistat circa o săptămână, timp suficient să ma laud cu el.

Am avut parte de o experiență pe cinste, ce merită trăită dacă ajungi prin părțile acestea. Sfatul meu este să fii atent ce agenție alegi pentru un astfel de tur, căci multe nu oferă ce trebuie, iar prețurile foarte mici nu sunt întotdeauna safe și riști să nu primești tratamentul cuvenit. De asemnea, indicat ar fi să nu faci această excursie vara, când temperaturile ajung la 50 de grade în deșert (vezi aici câteva sfaturi legate de Dubai).

*Fotografiile din deșert au fost realizate de Alex.

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
https://calatorcudor.ro/safari-in-desert-dubai/
Twitter
Pinterest
9

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: