O carte românească cu gust american: ,,285 de zile în căutarea verii”

Andreea și Alexandru Maruseac sunt doi oameni curajoși care iau drumul Americii, străbătând-o de la nord la sud, însoțiți de motocicleta lor (Gunnar), de portul românesc și de gânduri bune. Din Alaska și până în Argentina, acești optimiști convinși își trăiesc povestea pagină cu pagină, simțind intens fiecare milă pe care o parcurg într-un tărâm necunoscut.

Cele „trei Americi” (de nord, centrală și de sud) sunt străbătute, admirate și pregustate pe îndelete de către cei doi români, soț și soție, care au parte de întâmplări menite să aibă loc la momentul potrivit, sincronicități care fac călătoria mai extraordinară. Pe parcursul drumului întâlnesc mereu noi provocări, cele mai mari dese fiind legate de trecerile de frontieră, care într-un final, cu răbdare și stăruință, se aranjează de la sine.

Ce frumos ar fi ca cei care călătoresc din pasiune, pentru a descoperi locuri noi, să poată trece în orice țară fără probleme birocratice! Pe de altă parte, și aceste experiențe fac parte din viața de nomad, cum spunea un englez.

Cartea de față este rezultatul periplului într-o lume a contrastelor, unde găsești deopotrivă oameni prosperi și oameni sărăciți de răutate sau ignoranță umană. Cu toții însă sunt prietenoși și bucuroși să te întâlnească și să te ajute la greu.

Lucruri simple, gânduri, sfaturi sau doar câte un zâmbet, multe am luat cu noi în călătoria aceasta de la oameni care ne sunt dragi, prieteni vechi sau prieteni care sperăm să devină vechi.

Peisajele se schimbă și preschimbă, lăsând frumusețea naturală să te domine și să te uimească într-atât cât să îți amâni plecarea mai departe. Și chiar dacă nu ar exista presiunea timpului, tot nu ai putea descoperi tot ce este de descoperit prin aceste locuri depărtate.

Orașe întinse, pustietăți fără margini, drumuri asfaltate sau nisipoase, ghețari și desert, înălțimi și oceane, animale sălbatice, couchsurfing versus hotel – toate acestea sunt amintite în cartea de față, lăsând posibilitatea cititorului să fie părtaș la bucurii autentice alături de protagoniști. Și chiar mai mult de atât. Cuvintele și fotografiile lor constituie o invitație la călătorie, provocându-ți un dor de ducă năvalnic, greu de stăpânit. Singura scăpare este să pleci chiar acum, să descoperi tu însuți lumea. Această carte este doar începutul unei aventuri, urmând ca tu să faci pasul cel mare, plecând pe cont propriu și continuând povestea în alt fel, în felul tău.

PS. Mulțumesc pentru frumoasa dedicație, Andreea! 🙂

 

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
https://calatorcudor.ro/285-de-zile-cautarea-verii/
Twitter
Pinterest
3

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: