Călător în Sicilia: CATANIA (part 1)

Ne aștepta o aventură pe cinste în cea mai mare insulă a Mediteranei, Sicilia, și eram foarte entuziasmate să plecăm la drum. Cu trei zile înainte nici nu știam încotro să ne aventurăm prin lume, însă cu puțină inspirație și noroc am găsit cea mai potrivită destinație. După o căutare amplă pe site-urile companiilor aeriene, am găsit ultimele două locuri (la un preț foarte bun) pentru zborul spre Sicilia cu Wizz Air. Le-am cumpărat îndată și uite așa am pornit spre noi teritorii. De astă dată am avut-o pe mama ca parteneră de călătorie.

Transportul

Ne-am îmbarcat în avion din Iași, iar după două ore și un pic inspiram aer sicilian. Aeroportul din Catania se află la 4 km de oraș, iar cel mai potrivit mod de a ajunge în centru este cu bus-ul Alibus, pe care îl găsești chiar la ieșirea din clădire. Un bilet costă 4 euro de persoană. Noi aveam cazare în Piazza Stesicoro, iar bus-ul ne-a lăsat chiar acolo.

Vezi aici harta cu stațiile Alibus.

Dacă preferi varianta mai lejeră, cu taxiul, fii pregătit pentru niște prețuri mari, nejustificate, compuse ad-hoc de șoferi în funcție de cât de turist pari (prețul pleacă de la 10 euro). E bine să întrebi și să stabilești prețul deplasării înainte de a te urca în mașină.

Cazarea

Hotelul în care am stat din Piazza Stesicoro nu a fost cine știe ce, chiar dacă din pozele de pe Booking arăta fain. Trebuia să avem balcon spre piață, însă ni s-a dat o cameră cu vedere spre curtea interioară. Nu a fost rău, mai ales că am avut parte de liniște însă nu era ce trebuia. Ne-a mulțumit faptul că era aproape de centru și de stația de bus, dar cam atât. Poți găsi destule variante de cazare în zona centrală, chiar și cu două zile înainte (cum am găsit noi), dar nu te aștepta la cine știe ce. Catania este un oraș vechi cu un oarecare iz și poate nu e pe placul tuturor. Indicat ar fi să găsești o locație aproape de mijloacele de transport public.

Ce e de văzut

După ce am terminat cu formalitățile cazării, am plecat cu harta în mână (bifată de acasă) să admirăm Catania.

Harta Cataniei o găsești aici.

Primul punct de pe listă a fost Piazza del Duomo, adică piața centrală, unde se află Basilica Cattedrale Sant’Agata și simbolul orașului Fontana dell’Elefante  – elefantul construit din lava vulcanică. Din acest loc se poate urma strada Via Garibaldi pentru a ajunge la Porta Garibaldi.

Urmând străduțele mici și întortocheate, trecând pe lângă Teatro Romano (care era închis), și prin Piazza Mazzini, am ajuns la Castello Ursino. Nu am avut timp destul pentru a-l vizita, dar ne-am mulțumit cu priveliștea exterioară. Construit din lavă vulcanică în 1239, acest castel a devenind o fortăreață defensivă în perioada Evului mediu. În 1669 a avut loc o mare erupție vulcanică care a distrus partea vestică a construcției. Rămășițele lavei mai sunt vizibile și în ziua de astăzi.

Portocalii ne-au ghidat drumul mai departe, admirând noi străduțe mai mult sau mai puțin circulate. Ne-am întors în piața centrală, de unde am pornit pe Via Etnea până în parcul Villa Bellini. De sus se putea admira și vulcanul Etna, însă atmosfera încărcată nu ne-a lăsat să-l fotografiem cum trebuie.

Mâncarea

Dat fiind faptul că noi am stat jumătate de zi, nu am avut pretenții și nici cine știe ce pofte gurmande. În apropiere de parcul Villa Bellini, pe Via Etnea, se află un restaurant fain cu vedere spre vulcan (Etnea Roof Bar & Restaurant). În rest, poți savura bunătățile locale în piețele centrale (vezi aici). Supermarketuri sunt puține, situate în locuri izolate sau înafara orașului, așa că mai bine iei ceva cald de la patiseriile împânzite prin oraș.

Va urma…

 

Arată și prietenilor:
Facebook
Google+
http://calatorcudor.ro/calator-in-sicilia-catania-part-1/
Twitter
Pinterest
8

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: